Безплатна електронна библиотека

Непознатият Никола Гешев - Андрея Илиев

Наслади се Непознатият Никола Гешев Андрея Илиев epub книги безплатно четене

ЦЕНА: БЕЗПЛАТНА
ФОРМАТ: PDF EPUB MOBI DOC
ДАТА: 2012
РАЗМЕР: 12,76
ISBN: 9789542812005
ЕЗИК: БЪЛГАРСКИ
АВТОР: Андрея Илиев

Описание:

Разгледани са младежките години на Никола Гешев - времето, през което сеформира характерът му. На вниманието на читателите е представено цялотому досие от преди 9 септември 1944 година. Не са забравени хората, откоито Гешев научава тънкостите на професията полицай. Детайлно саанализирани операциите, в които е взел участие. Направени са оценки наприноса, анализ на грешките и заблудите му.Другият акцент на автора Андрея Илиев са последните дни на Гешев. Използвайки много документи и свидетелствана негови съвременници, той възстановява стъпка по стъпка действията муна 8 и 9 септември 1944 година. Направена е връзка между изчезването наГешев и назначаването на Ким Филби за резидент на СИС в Цариград.Специално внимание е отделено на плановете за "търсене" на Гешев след 9 септември 1944 г., обединени в издирвателно дело "Овен".

...легенди - всяка ... Книгата е част от поредицата "Анишър" на издателство "Егмонт" ... Непознатият Никола Гешев . Андрея Илиев - Издателство Сиела ... . ... Ела Рубинстайн е 40-годишна домакин Непознатият Никола Гешев, автор Андрея Илиев, изд. Ciela, година на издаване: 2012 Ciela, година на издаване: 2012 Митка Гръбчева В името на народа . Поръчай "Непознатият Никола Гешев" от Андрея Илиев на топ цена от онлайн книж ... Кой си ти, Никола Гешев? - e-vestnik.bg ... . Поръчай "Непознатият Никола Гешев" от Андрея Илиев на топ цена от онлайн книжарница dbooks.bg на ☎ 0700 10 399 Книгата е естествено продължение на Непознатият Никола Гешев. В нея авторът разширява кръга на проучванията си относно бойната група на Славчо Радомирски, станала известна покрай едноименния филм на Въло Радев ... Непознатият Никола Гешев Всички книги могат да бъдат поръчани чрез платформата, по телефона на номер 0878 634 344, както и чрез контактната форма на сайта. kнигата "Гешев остава жив след 9 септември 1944 г." за първи път по безспорен начин доказва, че легендарният полицай е оцелял след преврата и изобщо не е бил убит на турската граница. Непознатият Никола Гешев на Андрея Илиев сега с 15% отстъпка от коричната цена в книжарница Bookpoint! Вашето място за книги онлайн. Книгата е естествено продължение на Непознатият Никола Гешев. В нея авторът разширява кръга на проучванията си относно бойната група на Славчо Радомирски, станала известна покрай едноименния филм на Въло Радев ... Книгата е естествено продължение на Непознатият Никола Гешев. В нея авторът разширява кръга на проучванията си относно бойната група на Славчо Радомирски, станала известна покрай едноименния филм на Въло Радев ... След документалните "Непознатият Никола Гешев" и "Атентатът в "Света Неделя" и терористите" това е третото му произведение, посветено на близкото ни минало. Автор: Андрея Илиев. Никола Гешев. Снимка: Архив на Комисията по досиетата И така, късно следобед на 9 септември 1944 година Гешев, Фичев и Димитров пристигат в района на границата. Днес единствените им наследници са племенниците на Гешев по линия на брат му Емануил - Райна и Емануил-младши, които живеят повече от скромно на пъпа на София.

В биографията на Никола ... НИКОЛА ГЕШЕВ - ПОЗНАТ И НЕПОЗНАТ: Документален филм за топ полицая на Царство България Публицистиката на nova. Цветан Василев пред Явор Дачков: Бойко Борисов е изцяло зависим от Пеевски и Доган - Duration: 1:08:13. Yavor Dachkov Glasove TV ... Никола Гешев следва две години право в Италия, през периода 1921-1922 г., но се връща, без да е завършил образованието си. С този период от живота му се свързва и прякорът "Папата", с който по-късно ... Последната книга на майор от резерва Андрея Илиев излиза от печат в края на 2012 г., озаглавена е „Непознатият Никола Гешев" и представлява един задълбочен и откровен разказ за службата на ......